Skip to Content
Vergroening kruispunt Legendestraat, Oppergaaistraat en Kruisboogstraat

Vergroening kruispunt Legendestraat, Oppergaaistraat en Kruisboogstraat

23 | 02 | 2022

Het district Ekeren zet, in nauwe samenwerking met stad Antwerpen, volop in op ontharding. Via 'Antwerpen Breekt Uit' maakt het bestuur het openbaar domein klaar voor de toekomst door meer ruimte te creëren voor groen en water.

Op dit moment vergroent het district 950m² aan het kruispunt Legendestraat, Oppergaaistraat en Kruisboogstraat. Concreet wordt het kleine graspleintje op het kruispunt uitgebreid zodat het aansluit bij het openbaar groen tussen Legendestraat en Kruisboogstraat. De werken gingen van start op 16 februari en duren tot 25 maart 2022. Bewoners en bezoekers volgen de aangeduide omleiding.

Districtsburgemeester Koen Palinckx, bevoegd voor openbaar domein: "In Ekeren vormen we her en der grijze stenen vlakten om tot groene verblijfsruimten waar water meer plaats krijgt om de bodem in te dringen. Op die manier worden ook deze buurten aangename plekken om te wonen en elkaar te ontmoeten."

Na de ingreep zorgt de stedelijke groendienst voor de aanplanting van 14 bomen: 8 stuks worden in het voorjaar nog geplant, de resterende 6 stuks krijgen een plekje vanaf het najaar 2022.

Schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts: "Ook in Ekeren wordt het project Antwerpen Breekt Uit steeds concreter. Investeren in vergroenen en verblauwen is slim investeren. Het brengt gewoonweg op. Naast de gekende voordelen als verkoeling in bestrijding van wateroverlast, brengt groen in je straat mensen samen. Alleen maar voordelen dus."

Antwerpen Breekt Uit
Aangename straten en pleinen die zorgen voor verkoeling, meer groen en water. Dat is wat de stad met ‘Antwerpen Breekt Uit’ wil realiseren. Dankzij dit project worden stukken straat of verharde pleinen vervangen door groen of door waterdoorlatende materialen. Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte worden hergebruikt.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren
Erica Caluwaerts schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Magalie Verstraelen woordvoerder schepen Caluwaerts

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren