Uitwisseling studenten Ekeren en Andernach

Uitwisseling studenten Ekeren en Andernach

23 | 02 | 2024

Op woensdag 21 februari ontving het districtsbestuur van Ekeren meer dan 100 leerlingen en leerkrachten van het Bertha von Suttner gymnasium uit Andernach en Moretus te Ekeren. De bezoekers uit Andernach ontvingen een kleine attentie.

Naar aanleiding van 45 jaar verzustering tussen Ekeren en Andernach verblijven de studenten van het Duitse gymnasium 3 dagen in Ekeren. Later dit voorjaar vertrekken de leerlingen uit Moretus voor een verblijf in Andernach.

De band tussen Ekeren en Andernach is in de afgelopen 45 jaar opgebloeid en vriendschap, begrip en culturele uitwisseling worden sinds 1979 gestimuleerd en onderhouden. Dit uitwisselingsprogramma versterkt niet alleen de band tussen de scholen, maar draagt ook bij aan de bredere missie om internationaal begrip en samenwerking onder jongeren te bevorderen.

Sinds 1979 is Ekeren verzusterd met Andernach, een van de oudste gemeenten in Duitsland. In Ekeren werd de vriendenkring Ekeren-Andernach opgericht. Deze vereniging organiseert verschillende activiteiten die Ekerse en Andernachse burgers met elkaar in contact brengen. Aan Andernachse zijde bestaat de Deutsch-Belgischer Freundeskreis Andernach-Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren