Skip to Content
[test] Restauratie 'De kunstkamer van Cornelis van der Geest' voltooid

[test] Restauratie 'De kunstkamer van Cornelis van der Geest' voltooid

Persmoment op donderdag 26 augustus om 10 uur in het Rubenshuis.

Na een complexe restauratie van ruim twee jaar komt De kunstkamer van Cornelis van der Geest terug naar het Rubenshuis. Het internationaal topstuk kreeg in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) een integrale conservatie- en restauratiebehandeling.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de voorstelling van de restauratie van De kunstkamer van Cornelis van der Geest op donderdag op 26 augustus om 10 uur in het Rubenshuis.

Programma

9.45 uur ​ Ontvangst via de hoofdingang aan de Wapper

De journalisten nemen plaats in het groot atelier. Het dragen van een mondmasker en het houden van afstand is verplicht.

10 uur ​

Verwelkoming en toelichting door Ben van Beneden, directeur Rubenshuis

Toelichtingen door ​

• ​ ​ Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur Antwerpen

• ​ ​ Camille De Clercq, hoofd conservatie-restauratie, KIK

Mogelijkheid tot het bekijken van De kunstkamer van Cornelis van der Geest

(vooraf aangevraagde) Interviews met één of meerdere sprekers.

Receptie ​

Met de terugkeer van De kunstkamer van Cornelis van der Geest gaan de laatste weken in van Ben van Beneden als directeur van het Rubenshuis. Tijdens het Cultuurweekend op 28 en 29 augustus geeft hij nog publiekslezingen over de restauratie en de betekenis van de Kunstkamer. Tickets daarvoor zijn te koop via www.rubenshuis.be. ​ ​

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen en/of een interview met één van de sprekers aan te vragen ten laatste op woensdag 25 augustus via nadia.devree@antwerpen.be

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren