Skip to Content
Stad keurt volgende fase heraanleg Rozemaaipark goed

Stad keurt volgende fase heraanleg Rozemaaipark goed

Het college keurde het concept voor de tweede fase van de heraanleg van het Rozemaaipark in Ekeren goed. Er komt onder andere een centraal plein en nieuwe speel- en sportplekken. De werken vinden plaats in 2024.

Het Rozemaaipark bevindt zich in het zuiden van Ekeren, tussen de A12 en De Oude Landen. In 2019 werd de eerste fase van de heraanleg gerealiseerd. Met de tweede fase wil de stad een nieuwe, belangrijke stap zetten in de transitie van de woonwijk. Het park met beekvallei zal zorgen voor een belangrijke beeldbepalende structuur voor de hele wijk.

Donkse beek

De basis voor het ontwerp komt uit het Masterplan Rozemaai, dat een langetermijnvisie voor de hele wijk bevat. Het Masterplan schetst een toekomstbeeld voor een groene en recreatieve omgeving en schept een stedenbouwkundig kader voor de bestaande en nieuwe bebouwing. Het hart van de wijk is de Donkse Beek, die centraal door het gebied loopt.

Schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts: “Ik ben heel blij met de opstart van fase 2. Met fase 1 creëerden we al een mooie groene long voor de wijk. Vandaar dat we hier ook al mee in de prijzen vielen. Het terug openleggen van de beek en het creëren van een nieuw park geeft een extra boost aan de buurt.”
Overzichtsplan met in het rood de contouren van Rozemaaipark fase 2  - ©Stad Antwerpepn
Overzichtsplan met in het rood de contouren van Rozemaaipark fase 2 ​ - ©Stad Antwerpepn

Centraal plein en recreatiemogelijkheden

Een centraal plein fungeert binnenkort als schakelpunt tussen de 2 delen van de wijk en verhoogt de beleving van het park voor de buurt. Het is een plek voor ontmoeten, verbinden en verblijven. In het park komen ook nog nieuwe speel- en sportplekken en is er ruimte voor verschillende vormen van recreatie.

Participatiemoment

Op 21 mei organiseert de stad een participatiemoment, waarop buurtbewoners een eerste impressie kunnen krijgen van het ontwerp en mee nadenken over de vormgeving van hun park.

Alle info is ook te vinden op www.antwerpenmorgen.be/rozemaai.


In de mediagalerij vindt u het overzichtsplan en enkel foto's van de vorige fase. Opgelet, deze zijn uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Erica Caluwaerts schepen bevoegd voor economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Magalie Verstraelen woordvoerder schepen Caluwaerts
Michael Lescroart Woordvoerder schepen Els van Doesburg

Headerbeeld: foto van reeds heraangelegd deel van het park. Copyright: stad Antwerpen

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren