Skip to Content
Sporting A plaatst ‘sportcontrainer’ in buurt Ekerse Rozemaaipark

Sporting A plaatst ‘sportcontrainer’ in buurt Ekerse Rozemaaipark

Vanaf vandaag plaatst Sporting A de ‘sportcontrainer’, een tot outdoor fitnessruimte omgebouwde zeecontainer, voor vijf jaar naast het jeugdcentrum van jongerenorganisatie JES in de buurt van het Ekerse Rozemaaipark. In deze contrainer kunnen sportfanaten terecht voor een ruim aanbod aan outdoor fitness of calisthenics. Sporting A zet met dit initiatief verder in op sport- en beweegaanleidingen op het openbaar domein.

Ongebonden sporten op het openbaar domein zit steeds meer in de lift. Een van de populairste ongebonden sporten, vooral bij de jongerendoelgroep, is outdoor fitness of calisthenics. Sporting A wil hier op inzetten en kocht recent de ‘sportcontrainer’ aan, een tot outdoor fitnessruimte omgebouwde zeecontainer, om zo het bestaande fitnessaanbod voor de Antwerpenaar verder uit te breiden.

Deze omgebouwde container kwam tot stand dankzij een sociaal project van vzw Rising You, in het kader van het herdenkingsjaar 'Antwerpen, 100 jaar olympisch', waarbij laaggeschoolde jongeren arbeidscompetenties verwerven.

Vorig jaar stond de sportcontrainer op de site van openluchtzwembad De Molen. Hier konden zwembadbezoekers tijdens de openingsuren vrij gebruikmaken van de outdoor fitnesstoestellen.

Schepen voor sport Peter Wouters: “Sporting A blijft fors investeren in kwaliteitsvolle sportaccommodaties om de sportparticipatie te verhogen, maar om van Antwerpen een 100% actieve stad te maken richten we onze blik ook meer en meer op het openbaar domein, waar ruimtelijke kansen liggen om de Antwerpenaar uit te dagen en te stimuleren om (meer) te bewegen. En daarvoor moet je ook al eens ‘out of the box’ denken. Met het neerpoten van deze laagdrempelige en veelzijdige ​ ‘sportcontrainer’ speelt Sporting A (wijk)gericht in op de groeiende behoefte aan diversiteit in het sport- en beweegaanbod, en puren we uit een minimaal ruimtebeslag een maximaal sportief én maatschappelijk rendement. Want in en rond deze ‘sportcontrainer’ kan je naast conditie en spieren ook een sociaal netwerk opbouwen. Sporting A is ervan overtuigd dat deze nieuwe, urban beweegvorm een sportieve en sociale meerwaarde betekent voor de buurt, het district Ekeren en de jongeren in het bijzonder.”

Ideale locatie in Ekeren

Na een doorgedreven zoektocht in de verschillende districten koos Sporting A het grasveld naast het jeugdcentrum van jongerenorganisatie JES, op een steenworp van het Ekerse Rozemaaipark, als vaste stek voor de contrainer. Een ideale locatie gezien de nabijheid van de haven, waar een container deel uitmaakt van de omgeving. Zo wordt de afstand tot de haven niet alleen figuurlijk maar vooral ook letterlijk verkleind, waardoor er een link blijft met de oorspronkelijke doelstelling, namelijk het toeleiden van jongeren naar een tewerkstelling de haven.

Ekers districtsschepen voor sport Annemie Plompen: “Sporten brengt mensen samen en is een goede uitlaatklep. Bovendien is sporten op het openbaar domein de laatste jaren belangrijker geworden.  De sportcontrainer is dan ook een mooi antwoord op de groeiende vraag vanuit de wijk voor meer sportmogelijkheden.”

De Antwerpse jeugd, jeugdcentrum JES en het district Ekeren kunnen minstens vijf jaar genieten van het flexibele calisthenicstoestel.

Sporting A stond in voor de aankoop, de verhuis en de aankleding van de contrainer. District Ekeren investeerde in de valdemping en de buitenaanleg.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Tom Brees Kabinetsmedewerker schepen Wouters
Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren