Skip to Content

Sint komt langs in Antwerpse districten

Sinterklaas is weer bijna in het land. Komende zaterdag 12 november komt hij met zijn boot aan in het centrum van Antwerpen (zie de link naar het eerder verstuurd persbericht als bijlage onderaan).

Ook in een aantal Antwerpse districten doet hij zijn ronde. Zo houdt hij halt in Berchem (20 november), Zandvliet (27 november), Ekeren (26 november), Hoboken (3 december), Merksem (3 en 4 december) en Wilrijk (27 november). Eén ding staat vast: voor de kinderen wordt de komst van Sinterklaas in de deelnemende districten een groot feest.

Berchem

Op zondag 20 november landt de Sint om 13.30 uur op de luchthaven van Deurne. Nadien gaat hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Ook dit jaar kunnen kinderen na de stoet Sinterklaas ontmoeten op het Frans Van Hombeeckplein. Voor elk kind is er een cadeautje. Muziek- en dansgroepen zorgen voor extra sfeer.

 • 12.00 uur: deuren van de luchthaven open
 • 12.30 uur: start animatie
 • 13.30 uur: aankomst Sint
 • 14.00 tot 16.00 uur: stoet
 • 16.00 uur: ontmoeting op het Frans Van Hombeeckplein
 • gratis

Perscontact: Hans De Bakker, tel. 03 338 40 09, hans.debakker@antwerpen.be

Verantwoordelijke: districtsburgemeester Evi Van der Planken

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

De Sint en zijn Pieten komen op zondag 27 november naar vrijetijdscentrum De Schelde in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. De Pietenbende voeren er samen met goochelaar Magic Yvo een heuse goochelshow op voor de hele familie. Na deze voorstelling vol muziek maakt de Sint tijd om alle kinderen te ontmoeten in de foyer en krijgen ze een snoepzakje mee naar huis.

Perscontact: Liesbeth Sleymer, tel. 03 289 28 14, liesbeth.sleymer@antwerpen.be

Verantwoordelijke: Pascale De Langhe, districtsschepen voor jeugd

Ekeren

Dit jaar komt de Sint ook naar Ekeren, op 26 november. Om 14.00 uur begroet hij alle kinderen aan zwembad De Schinde. Nadien gaan ze samen met hem naar Kasteel Veltwijck en kunnen ze hun kleurplaat afgeven. In ruil daarvoor krijgen ze een kleine attentie en kan mama of papa een foto nemen.

 • zaterdag 26 november
 • zwembad De Schinde (Oorderseweg 83) en Kasteel Veltwijck (Veltwijcklaan 27)
 • de kleurplaten zijn af te halen bij de deelnemende Ekerse handelaars. Een lijst is binnenkort te vinden op www.ekeren.be.

Perscontact: Kelly Stark, tel. 03 338 29 16, kelly.stark@antwerpen.be

Verantwoordelijke: districtsburgemeester Koen Palinckx

Hoboken

Op zaterdag 3 december kan heel het gezin de Sint en zijn Pieten verwelkomen aan de veerpont waar ze per boot aankomen. Daarna vertrekt een vrolijke stoet met paard en koets naar park Sorghvliedt. Daar start op hetzelfde tijdstip een Sinterklaasfair met knutselworkshops, een pietendisco, grime en standjes van jeugdverenigingen.

 • zaterdag 3 december van 14.00 tot 17.00 uur
 • veerpont, einde Leo Bosschartlaan / Park Sorghvliedt, Marneflaan
 • gratis
 • www.gravenhof.org

Perscontact: Ilke Poppe, tel. 03 292 65 32, jeugddienst.hoboken@antwerpen.be

Verantwoordelijke: districtsburgemeester Kathelijne Toen

Merksem

Het district Merksem ondersteunt de lokale Gezinsbond in de organisatie van de aankomst van Sinterklaas: Sint en Piet zijn op tocht door heel Merksem en willen de kinderen ontmoeten tijdens een persoonlijk bezoekje aan de voordeur. De Sint maakt graag tijd voor een babbeltje en een foto en brengt uiteraard ook iets mee voor alle brave kinderen.

 • zaterdag 3 en zondag 4 december
 • stoepbezoeken in Merksem
 • 12 euro per kind | 4 euro kansentarief
 • 4 cadeautjes, chocolade en snoep voor elk kind
 • inschrijven kan via inschrijvingen@gezinsbondmerksem.be of 0479 26 49 02. Aan de ouders wordt gevraagd om bij inschrijving wat positieve persoonlijke informatie over hun kind(eren) mee te geven
 • klik hier voor alle info

Perscontact: Griet Gabriëls, tel. 03 338 73 19, griet.gabriels@antwerpen.be

Verantwoordelijke: Sonja De Meyer, districtsschepen voor jeugd

Wilrijk

Sinterklaas maakt zijn opwachting in het centrum van Wilrijk op zondag 27 november. De Wilrijkse jeugddienst en hun geitenmascotte organiseren een heuse Sinterklaasparade, die om 13.30 uur vertrekt aan het Rozenkransplein. Alle kinderen zijn welkom om mee op te stappen of onderweg de Sint en zijn gevolg toe te zwaaien. Omstreeks 14.30 uur arriveert de stoet op de Bist, waar Sinterklaas de kinderen toespreekt. De kinderen van Academie Wilrijk zorgen voor een meezingmoment vol sintklassiekers. Ook de Wilrijkse middenstand viert de komst van Sinterklaas mee: heel wat winkels zijn die dag open en zorgen het ganse weekend voor animatie.

 • zondag 27 november vanaf 13.30 uur
 • vertrek op het Rozenkransplein, aankomst op de Bist omstreeks 14.30 uur
 • gratis, meer info op www.wilrijk.be, klik hier voor de rechtstreekse link

Perscontact: Joost Claessens, tel. 0475 20 15 01, joost.claessens@antwerpen.be

Verantwoordelijke: Hans Ides, districtsschepen voor jeugd – Kristof Bossuyt, districtsburgemeester


Hieronder vindt de pers de rechtstreekse link naar het eerder verstuurde persbericht over de aankomst van de Sint in Antwerpen-centrum nu zaterdag 12 november.

Blijde intrede van Sinterklaas op 12 november in Antwerpen
Op zaterdagmiddag 12 november komt Sinterklaas per boot aan in Antwerpen. Hij zal er de kinderen traditioneel toespreken vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de goedheilig man mee
pers.antwerpen.be
Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren