Skip to Content

Prins en prinses carnaval uit Andernach op bezoek tijdens Ekerse carnavalstoet

28 | 02 | 2024

Op zaterdag 2 maart trekt de internationale carnavalstoet voor de 49ste keer door de Ekerse straten. De Bierpruvers zijn nog steeds in feeststemming door hun 50-jarig bestaan en trekken de straten in onder het motto Feest allemoal mor mee… 't Is onze jubilee. De stoet vertrekt om 14.11 uur in de Driehoekstraat.

Naar goede gewoonte brengt het prinsenpaar uit Andernach een bezoek aan ons district. Prinz Stephan II, Prinzessin Mona I en hun gezelschap alsook de nieuwe Oberbürgermeister van Andernach, Christian Greiner, worden vooraf in de bloemetjes gezet door districtsburgemeester Koen Palinckx.

Ook de pers is van harte welkom op de ontvangst van het Duitse prinsenpaar op zaterdag 2 maart om 11.30 uur in de trouwzaal van kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren