Skip to Content

Oprichter en voormalig directeur Academie Ekeren krijgt eigen pad in Ekeren

18 | 05 | 2022

Tussen Bund en Driehoekstraat werd een pad aangelegd dat toegang verleent aan de garageboxen en tuintjes die daar gelegen zijn. Het district huldigt het nieuwe pad in op zondag 22 mei en benoemt het als 'Jozef Paulypad'.

Voor duidelijkheid en bereikbaarheid naar hulpdiensten toe is het aangewezen dat het pad tussen Bund en Driehoekstraat een naam heeft. De Ekerse districtsraad stelde voor het pad te noemen naar componist Jozef Pauly, oprichter en voormalig directeur van de Academie. In de hal van de academie hangt een portret van Jozef Pauly, gemaakt door beeldhouwer Bert Van Mieghem.

programma
​16.30 uur | muziekstuk door 4 blazers (componist Jozef Pauly)
​16.35 uur | speech en onthulling straatnaam
​16.45 uur | muziekstuk door 4 blazers (componist Jozef Pauly)

Aansluitend voorziet de Academie een receptie voor de aanwezigen.

Ook de pers is van harte welkom op de inhuldiging van het Jozef Paulypad in aanwezigheid van zijn familie op zondag 22 mei om 16.30 uur in het toekomstige Paulypad tussen Bund en Driehoekstraat aan de kant van de Academie Ekeren.

Academie Ekeren baadt op 22 mei de hele namiddag in festivalsfeer. Alle Ekerenaars zijn welkom van 11 tot 18 uur. Het programma is te vinden via deze link.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren