Skip to Content

Onthaalavond laat nieuwe inwoners kennis maken met Ekeren

7 | 06 | 2024

Het Ekerse districtsbestuur vindt het belangrijk dat nieuwe inwoners zich zo snel mogelijk thuis voelen in het district. Daarom nodigt het hen op vrijdag 14 juni uit voor een onthaalavond in het Veltwijckpark.

In een aangename sfeer kunnen de nieuwe inwoners kennismaken met het districtsbestuur en de verschillende diensten. De genodigden ontvangen een goodiebag met info en gadgets van het district en de lokale handelaars. Een gids vertelt hen over de geschiedenis van kasteel Veltwijck en Muziekacademie Ekeren zorgt voor muzikale omkadering.

Ook de pers is van harte welkom op het onthaalmoment op vrijdag 14 juni tussen 19 en 21 uur in het Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren