Skip to Content
'Liefdesverklaring aan de Nederlandse Taal'

'Liefdesverklaring aan de Nederlandse Taal'

Lezing ter ere van de Vlaamse Feestdag

30 | 06 | 2022

Aan de vooravond van Vlaanderen Feest kan de Ekerenaar in 252 cc, cultuurcentrum Hof De Bist, een gratis lezing bijwonen.

Ter ere van de Vlaamse Feestdag brengt Mira Feticu er op 7 juli om 20 uur haar ​ ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal’. Ze vertelt over het grootste avontuur van haar leven: de Nederlandse taal die ze vijftien jaar geleden niet sprak, maar die ze zich in een dagelijkse strijd eigen heeft gemaakt. En met de taal ook de cultuur.

Wie er graag bij wil zijn, kan een gratis ticket reserveren via www.252cc.be.

Ook de pers is van harte welkom op donderdag 7 juli om 20 uur in Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren.

Op zondag 10 juli barst het feest los op het Kristus-Koningplein. In afwachting van de aankomst van de renners en rensters van de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren kunnen liefhebbers de koers op het groot scherm volgen terwijl ze genieten van een hapje en een drankje. Vlaamse namen vermaken hen ondertussen met muziek van eigen bodem. Op het podium staan Kaai Man, Lenny & de Wespen en niemand minder dan Cleymans & Van Geel.

Meer informatie over de programmatie van Vlaanderen Feest en de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren is te vinden op www.ekeren.be.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren