Skip to Content
Krachtveld siert muur aan vernieuwde speeltuin Korte Bunt

Krachtveld siert muur aan vernieuwde speeltuin Korte Bunt

28 | 01 | 2022

Op woensdag 2 februari huldigt het district Ekeren ‘Krachtveld’ in, het poëzieproject van Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem dat bedoeld is om alle Antwerpenaren een hart onder de riem te steken in tijden van corona.

De stadsdichter deed een oproep naar Antwerpenaren om woorden, verzen of gevatte zinnen met een speciale betekenis in te zenden. De 219 inzendingen in maar liefst 21 verschillende talen gebruikte hij als bouwstenen voor zijn poëzieproject ‘Krachtveld’.
​Een samenwerking met grafisch ontwerper Timothy Van de Laar laat het stadsgedicht typografisch tot zijn recht komen. Woord en beeld versterken elkaar, slammen als het ware op papier.

In het district Ekeren komt ‘Krachtveld’ aan de vernieuwde speeltuin, ter hoogte van Korte Bunt 19.

Ook de pers is van harte welkom op de inhuldiging van ‘Krachtveld’ op woensdag 2 februari om 15 uur ter hoogte van de vernieuwde speeltuin aan Korte Bunt 19, 2180 Ekeren. Achteraf vindt er een voordracht van stadsdichter Seckou Ouologuem plaats in bibliotheek Driehoek. We vragen u om de social distancing te respecteren en naargelang de omstandigheden een mondmasker te dragen.

Het stadsgedicht wordt in samenwerking met de districten aangebracht op verschillende plekken, in een cirkel rond Antwerpen. Er is eveneens een poster voorzien met het integrale gedicht. Zo kunnen bewoners het gedicht ook thuis op een zichtbare plek ophangen. Op deze manier vormt het stadsgedicht een fysiek poëziekrachtveld rondom Antwerpen.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren