Kindergans en koning Lustige Gans 2023 ontvangen in kasteel Veltwijck

23 | 08 | 2023

Op 26 augustus rijdt de Kindergans opnieuw uit. Dit evenement voor kinderen van De Lustige Gans vindt voor de 15de keer plaats. Vooraleer er van start gegaan wordt, ontvangt het bestuur hen graag ter gelegenheid van deze feestelijke editie. Districtsburgemeester Koen Palinckx overhandigt dan eveneens een trofee aan Wim Vansteenkiste die voor de 4de koning van de Lustige Gans werd.

Ook de pers is van harte welkom op de ontvangst van de Kindergans en koning van de Lustige Gans 2023 op zaterdag 26 augustus van 12.30 tot 14 uur in de trouwzaal van kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.

De kinderen rijden nadien in De Geesten (Waterstraat 12) op hun mooie versierde fiets in verschillende categorieën. Om 14 uur starten de allerkleinsten tot 6 jaar met Trek het Spek. Om 14.30 uur is het de beurt aan de eerste reeks kinderen. Om 15.45 uur start de tweede reeks kinderen.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren