Skip to Content
Kennismaken met tal van sportclubs tijdens #EkerenSport

Kennismaken met tal van sportclubs tijdens #EkerenSport

28 | 04 | 2022

Op 1 mei vindt voor de 7de keer #EkerenSport plaats. Het leuke sportevenement voor jong en oud gaat door in het Hagelkruispark en is tussen 13 en 18.30 uur dé trekpleister voor sportliefhebbers. Jan Van Looveren zorgt voor de presentatie.

Tussen 13 en 18 uur laten 15 sportclubs geïnteresseerden proeven van hun aanbod. Na afloop kunnen bezoekers hun stempelkaart inruilen voor een sportgadget.

Vanaf 16.45 uur vindt de Kom op tegen Kankerloop plaats. Deze gezellige en sfeervolle stratenloop door het centrum van Ekeren schenkt 3 euro per loper aan Kom op tegen Kanker.

Ook de pers is van harte welkom tijdens de #EkerenSport op zondag 1 mei tussen 13 en 18.30 uur in het Hagelkruispark, Oorderseweg 83, in Ekeren.

Programma

13 uur: start sportproeven #EkerenSport
​15.30 uur: start kinderloop
​16.45 uur: start 5 km Kom op tegen Kanker-loop
​17.30 uur: start 10 km Kom op tegen Kanker-loop met aansluitend prijsuitreiking
​(einde 18.30 uur)

​Op www.ekeren.be staat meer informatie over #EkerenSport en zijn de deelnemende clubs terug te vinden. De Kom op tegen Kanker-loop is een organisatie van AC Break. Wie graag wil meelopen, surft naar www.acbreak.be.

Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren