Skip to Content
Kennismaken met de Ekerse scholen

Kennismaken met de Ekerse scholen

07 | 02 | 2022

Wie op zoek is naar een basisschool voor zijn kind is in het district Ekeren aan het goede adres. Maar liefst 12 Ekerse kleuter- en lagere scholen zetten hun (virtuele) deuren open voor een kennismaking.

Door de coronamaatregelen kan de gekende Open Scholendag nog niet in gewone vorm doorgaan. De Ekerse scholen hebben daarom elk hun eigen kennismakingsprogramma uitgewerkt. De ene school ontvang gezinnen in bubbels voor een persoonlijke rondleiding, een andere school organiseert een virtueel ontmoetingsmoment.

Op www.ekeren.be staat een folder met de contactgegevens van de deelnemende scholen. Op die manier kunnen geïnteresseerden de up-to-date info van elke school terugvinden.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren