Keizerschap in Lillo op zondag 26 maart

Keizerschap in Lillo op zondag 26 maart

23 | 03 | 2023

Op zondag 26 maart gaat het keizerschap door op het Kazerneplein in Lillo. Bezoekers kunnen de stoet aanschouwen, een bezoekje brengen aan de kermis en supporteren voor de koningen van de verschillende gansrijdersverenigingen die deelnemen aan het keizerschap.

Programma

  • 12 uur: opening kermis
  • 14 uur: vertrek stoet
  • 15 uur: start keizerschap

De stoet gaat door Lillo. Parkeren in Lillo is niet mogelijk. Bezoekers laten hun wagen achter op de parking aan de Scheldelaan vóór ze Lillo binnenrijden.

Pendelbussen

De gemeente Stabroek en de districten Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo bieden samen pendelbussen aan tijdens het evenement. Deze pendelbussen rijden volgens deze uurregeling. ​

De Tijsmanstunnel is dicht richting Gent, de bussen rijden dus een lus in één richting:

  • Pendelbus 1 rijdt een lus in wijzerzin: de haltes in Stabroek, Hoevenen en Ekeren worden enkel bediend in de richting naar Antwerpen.
  • Pendelbus 2 rijdt een lus in tegenwijzerzin: de haltes in Berendrecht en Zandvliet worden enkel bediend in de richting naar Zandvliet. ​

Alle stopplaatsen zijn haltes van De Lijn, behalve:

  • Stabroek Dorp (tijdelijke halte NostalBus ter hoogte van Standaard Boekhandel voor het kruispunt Abtsdreef)
  • Zandvliet Antwerpsebaan (tijdelijke halte NostalBus)
  • Lillo Scheldelaan (tijdelijk halte NostalBus)


Meer info

Voor meer praktische informatie over het keizerschap kunnen bewoners en bezoekers terecht op de website www.berendrechtzandvlietlillo.be.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren