Skip to Content
Inhuldigingsfeest Trom van Sint-Joris

Inhuldigingsfeest Trom van Sint-Joris

15 | 03 | 2022

In het Veltwijckpark, tussen het poortgebouw van kasteel Veltwijck en het Koninklijk Atheneum, ligt het doelhuis van de Ridderlijke Sint-Jorisgilde van Ekeren. In oktober 2020 besloten de schuttersgilde en het district Ekeren om enkele waardevolle voorwerpen van de gilde permanent tentoon te stellen in kasteel Veltwijck.

Om het pronkstuk van de collectie, een roertrom uit 1771 met embleem ‘Sint-Joris te paard bestrijdt de draak’, in de kijker te zetten, organiseert het district een inhuldigingsfeest.

Ook de pers is van harte welkom op zondag 20 maart om 15 uur op het binnenplein van kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren om de trom en haar rekwisieten te bewonderen. Respecteer tijdens het inhuldigingsfeest de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Programma

15 uur | ontvangst door het districtsbestuur en de Ridderlijke Sint-Jorisgilde
​15.15 uur | officiële toespraken
​15.30 uur | receptie met jamsessie

Een speciaal samengestelde percussiegroep van de Academie Ekeren, onder begeleiding van Glenn Engelen, zorgt voor een unieke jamsessie. 

Het inhuldigingsfeest kwam tot stand in samenwerking met de Schuttersgilde Sint-Joris, Academie Ekeren en 252 cc.

Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren