Skip to Content
Heerlijk Ekeren brengt iedereen samen op 2 juni

Heerlijk Ekeren brengt iedereen samen op 2 juni

21 | 05 | 2024

Op zondag 2 juni vindt HEERLIJK EKEREN plaats, een gezellige bijeenkomst van verschillende verenigingen, diensten en uiteraard ook handelaars uit Ekeren. Als kers op de taart vinden naast de 43ste Dorpsdag ook de Bierpruverfeesten plaats.

Bezoekers kunnen tijdens HEERLIJK EKEREN  kuieren over de Dorpsdag met maar liefst 89 standhouders. Het parcours volgt Kloosterstraat, Driehoekstraat, Dorpstraat en Markt. Daar leren zij de vele Ekerse verenigingen, diensten en handelaars kennen en genieten ze van de vele randanimatie (kinderactiviteiten, muziekoptredens, demonstraties, wandelend orgels, acrobatie, signeersessies, ...).

Tegelijkertijd vindt op het Kristus-Koningplein het jaarlijkse bierfestival Bierpruverfeesten plaats. Acht artisanale brouwers stellen een heleboel bieren voor. Liefhebbers kunnen vooraf jetons aankopen en met een bierfolder in de hand langs de kraampjes trekken voor heerlijke degustaties. 

Op het podium:

  • 13.30 uur | BigBand Ekeren - Brasschaat
  • 15.30 uur | The Works
  • 17.30 uur | Shift Lock

Praktisch

Heerlijk Ekeren: Dorpsdag & Bierpruverfeesten
​zondag 2 juni | van 13 tot 19 uur
​parcours Dorpsdag: Kloosterstraat - Driehoekstraat - Dorpstraat - Markt
​locatie Bierpruverfeesten: Kristus-Koningplein
www.ekeren.be

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren