Graffiti siert binnenplaats jeugdcentrum 't Velt

Graffiti siert binnenplaats jeugdcentrum 't Velt

19 | 07 | 2023

De binnenplaats van jeugdcentrum 't Velt ziet er een pak vrolijker uit. SMOK, een Antwerpse street artist, plaatste er een prachtige boomklever op de muur.

SMOK: "Het district Ekeren is de favoriete plek van de halsbandparkiet. Ze zijn ondertussen met zoveel dat ze een bedreiging kunnen vormen voor inheemse vogels zoals de boomklever. Vandaar ook mijn keuze voor deze street art."

Schepen Fabienne Van Damme is tevreden: "Een prachtig resultaat, ik ben blij dat we deze boomklever een plek hebben gegeven in ons jeugdcentrum. Het is tevens een mooie aanvulling op ons reeds bestaande aanbod van street art in Ekeren."

Wie de boomklever wil bewonderen kan in de zomervakantie tijdens de openingsuren in jeugdcentrum 't Velt terecht (Veltwijcklaan 19, 2180 Ekeren).

Fabienne Van Damme districtsschepen bevoegd voor jeugd, groen en parken, begraafplaatsen, volkstuinen en stadslandbouw, diversiteit, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren