Skip to Content
Genieten tijdens winterdorp met kerstmarkt en vuurspektakel

Genieten tijdens winterdorp met kerstmarkt en vuurspektakel

11 | 12 | 2023

Tijdens Winter in Ekeren vinden er een aantal activiteiten van het district, 252 cc en bibliotheek Driehoek plaats onder de noemer WinterWakker. Het hoogtepunt daarvan is het winterdorp met o.a. een kerstmarkt en vuurspektakel op 16 december.

Winterdorp met kerstmarkt en vuurspektakel

Samen met de verenigingen zorgt het district op zaterdag 16 december voor een onvergetelijke familiedag. Ekerenaars kunnen gezellig kuieren op de kerstmarkt omringd door de vele kraampjes van de Ekerse verenigingen en warm vuur.

WinterWakker staat ook voor mooie muziek met doedelzakklanken van ‘Clan Hay Pipe Band’, het draaiorgel van ‘Orgel Ekeren’ of kerstliederen van de C-koren uit Ekeren. Tussendoor wandelen de muzikale kerstmannen van T-Trio en Fanfare ’t Akkoord & Majoretski voorbij.

De kinderen beleven dolle pret met een kunstschaatsbaan (schaatsen zijn voorzien), sneeuwballenvanger en een ritje op de zweefmolen. Om 19 uur start het vuurspektakel als mooie afsluiter van de dag.

  • Winterdorp met kerstmarkt
  • zaterdag 16 december van 14 tot 19.30 uur
  • Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27
  • gratis

Het volledige programma is te vinden op www.ekeren.be.

Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren