Skip to Content
Erfgoeddag maakt school

Erfgoeddag maakt school

20 | 04 | 2022

Tijdens Erfgoeddag op zondag 24 april kunnen Ekerenaars snuisteren in oude klasfoto's maar ook ontdekken hoe onderwijs in de wijk Mariaburg vroeger georganiseerd werd en zelfs deelnemen aan workshops rond oude ambachten.

Het district deed een oproep onder iedereen die ooit schoolliep in Ekeren om oude klasfoto's te bezorgen. Verschillende oud-leerlingen bezorgden prachtige foto's van 1900 tot nu.

Programma

Wijkcentrum Mariaburg
Aan de ramen van het wijkcentrum zijn foto's van Mariaburgse scholen te bekijken. Binnen in het wijkcentrum kunnen geïnteresseerden originele documenten en foto's bewonderen. Een presentatie toont hoe het onderwijs in de wijk vroeger werd georganiseerd.

​Scholen kunnen de tentoonstelling bezoeken van maandag 25 t.e.m. vrijdag 29 april. Ze maken vooraf een afspraak via info@mariaburg.be.
Wijkcentrum Mariaburg, Van de Weyngaertplein 38

​Ekerse scholen
In de omgeving van de Ekerse scholen hangen klasfoto's uit lang vervlogen tijden.
Aan de verschillende Ekerse scholen

Kasteel Hof De Bist
Van dinsdag 26 tot vrijdag 29 april is er in kasteel Hof De Bist een volledig overzicht van alle foto's te vinden met allerlei weetjes over de evoluties van het onderwijs in Ekeren.
​Iedereen is welkom, maar wie in groep wilt komen, maakt een afspraak via 252cc@antwerpen.be.
252 cc, kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252

Volkskunstgroep De Uiltjes
​Wie graag zelf aan het werk gaat, is welkom bij Volkskunstgroep De Uiltjes. Zij bieden workshops kantklossen, breien, borduren, dansen en musiceren aan. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem van 10 minuten. Wie wil deelnemen, reserveert een plekje via tine.hertoghs@telenet.be.
De Wilgehoeve, Wilgehoevestraat 79

Praktisch

Erfgoeddag | zondag 24 april vanaf 10 uur
​Wijkcentrum Mariaburg | zondag 24 april - van 25 tot 29 april via afspraak
​Hof De Bist | zondag 24 april - van 26 tot 29 april via afspraak

Een initiatief van het district Ekeren in samenwerking met Documentatiecentrum Mariaburg, Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, FARO en 252 cc.

Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren