Skip to Content

Ekerse districtsbestuur keert ruim 41.000 euro coronasteun uit aan verenigingen

14 | 12 | 2021

Sinds de uitbraak van de coronapandemie en de bijhorende maatregelen staat het Ekerse verenigingsleven sterk onder druk door stilgezette werkingen, aangepaste planningen en geannuleerde evenementen. Zowel op de werking, de leden als de financiële situatie heeft corona een enorme impact.

Zoals beloofd houdt het Ekerse districtsbestuur de vinger aan de pols en komt het opnieuw tussen in corona-gerelateerde kosten. 30 Ekerse verenigingen dienden een dossier in voor de deadline van 31 oktober 2021. Het totale bedrag dat in aanmerking komt voor ondersteuning en dat het district uitkeert, bedraagt 41.824,38 euro.

In 2020 kregen 45 verenigingen een coronategemoetkoming voor een totaal van 55.181,22 euro toegewezen.

Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren
Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren