Skip to Content
Ekerenaars kunnen inschrijven voor Lentepoets

Ekerenaars kunnen inschrijven voor Lentepoets

2 | 03 | 2022

Ekerenaars die hun straat willen proper maken en tegelijkertijd hun buren willen leren kennen, kunnen zich opnieuw inschrijven voor de Lentepoets. Tijdens de Lentepoets maken buren de stoep, vensterbanken en straatmeubilair proper. Dit jaar vindt de Lentepoets plaats op 23 april.

Wie graag wil poetsen, brengt hiervoor minstens 8 buren bij elkaar. Om extra helpende handen te zoeken, kunnen Ekerenaars flyers ophalen in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. Inschrijven kan tot 11 maart en gebeurt via de databank voor verenigingen.

Wie deelneemt, krijgt een zakje bloemzaad en een stoffer en vuilblik als beloning. Er is eveneens een financiële ondersteuning van 3 euro per deelnemend gezin. Daarmee kunnen bloemen of planten aangekocht worden.

Meer informatie en het reglement is te vinden op www.ekeren.be > dorpsmakers.

Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren