Skip to Content
Ekerenaar coronaproof op bezoek bij de Sint

Ekerenaar coronaproof op bezoek bij de Sint

Op zaterdag 27 november komt de Sint langs in Ekeren. Al wie zich tijdig inschreef, mag hem een bezoekje brengen, coronaproof weliswaar.

Door de verstrengde coronamaatregelen kunnen zowel de verwelkoming van de Sint op het Kristus-Koningplein alsook de bijhorende stoet naar kasteel Veltwijck niet doorgaan. De gereserveerde bezoeken aan de Sint mogen wel doorgaan mits enkele aanpassingen.

​Wie tijdig inschreef, ontvangt een mail met de nodige informatie en krijgt een tijdslot toegewezen waarbinnen het bezoek moet plaatsvinden.

​Volgende aanpassingen gelden:

- Kinderen mogen op de foto met de Sint wanneer 1,5m afstand gerespecteerd wordt.
​- Vanaf de leeftijd van 10 jaar moet een mondmasker gedragen worden.
​- Iedere aanwezige ouder dan 12 jaar dient een CST en identiteitskaart te tonen.

De pers is van harte welkom op het bezoek van de Sint op zaterdag 27 november om
​14 uur in kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren. Uw CST wordt gescand bij aankomst. Gelieve eveneens uw identiteitskaart te tonen en een mondmasker te dragen.

Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren
Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren

 

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren