Skip to Content
Ekeren zoekt mooiste voor- en geveltuin én insectenvriendelijke tuin

Ekeren zoekt mooiste voor- en geveltuin én insectenvriendelijke tuin

21 | 03 | 2024

In 2024 gaat Ekeren Bloeit!, de bebloemingswedstrijd van het district Ekeren, op zoek naar de mooiste voor- en geveltuinen. De extra categorie dit jaar is 'insectenvriendelijke tuin'.

Iedereen die bijdraagt aan een bloemrijk Ekeren kan zich inschrijven. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen. Tijdens de officiële prijsuitreiking in het najaar zet het district de winnaars in de bloemetjes.

Inschrijven

• tot 30 juni  
​​• via tel. 03 338 29 12 of district.ekeren@antwerpen.be​
• te vermelden: naam, adres en deelname met voor- of geveltuin of insectenvriendelijke tuin
​​• Wie deelneemt, bezorgt uiterlijk 14 augustus een digitale foto (wanneer dit niet mogelijk is, neemt de deelnemer contact op met het district).

Fabienne Van Damme districtsschepen bevoegd voor jeugd, groen en parken, begraafplaatsen, volkstuinen en stadslandbouw, diversiteit, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren