Skip to Content

Ekeren viert Vlaamse Feestdag met Twee Districtenpijl en optredens

7 | 07 | 2022

Naar jaarlijkse gewoonte viert het district Ekeren de Vlaamse Feestdag met een heus volksfeest. Net zoals in 2021 vindt ook nu de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren plaats. Ekerenaars volgen de koers op het groot scherm op het Kristus-Koningplein terwijl ze met een drankje in de hand op het terras genieten van Nederlandstalige artiesten.

Ter ere van de Vlaamse Feestdag staan er bands met een gemeenschappelijke factor op het podium: de Nederlandse taal. Op de affiche niemand minder dan Kaai Man, Lenny & de Wespen en Cleymans & Van Geel.

Podium

13 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ start pleinfeest
​14 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ wedstrijd heren
​14 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ optreden Kaai Man
​15.40 uur ​ ​ ​ ​ prijsuitreiking heren
​16 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ optreden Lenny & de Wespen
​16.15 uur ​ ​ ​ ​ ​ wedstrijd dames
​17.50 uur ​ ​ ​ ​ ​ prijsuitreiking dames
​18.30 uur ​ ​ ​ ​ optreden Cleymans & Van Geel

Meer informatie over de artiesten en nog meer wielergekte is te vinden op www.ekeren.be > Vlaanderen Feest in Ekeren.

Wielerkoers
Verder staat er een groot scherm op het plein. Hier komen liefhebbers van de koers zeker aan hun trekken tot de aankomst van de renners in Ekeren. De 'Argenta Classic - 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren' is een internationale wielerwedstrijd heren van het niveau UCI 1.2 en dames van het niveau UCI 1.1. 
​De renners en rensters leggen eerst enkele ronden van ongeveer 14 kilometer af in Deurne. Daarna trekken ze naar Ekeren om daar ongeveer evenveel ronden te fietsen. De wedstrijd focust op lokale ronden, zodat het publiek meermaals de wielrenners aan het werk kan zien. De winnaars worden tussen de optredens door op het podium verwelkomd.

De wedstrijddag bestaat uit twee onderdelen te Ekeren

2 Districtenpijl Deurne-Ekeren UCI 1.2 Men Elite (165,9 km) - Argenta Classic 
- start om 11.30 uur in de Gallifortlei t.h.v. Bpost (Deurne)
​- aanvang plaatselijke rondes in Ekeren rond 13.55 uur
​- aankomst ter hoogte Kristus-Koningplein om 15.30 uur

2 Districtenpijl Deurne-Ekeren UCI 1.1 Women Elite (138,2 km) - Argenta Classic
- start om 14 uur in de Gallifortlei t.h.v. Bpost (Deurne)
​- aanvang plaatselijke rondes in Ekeren rond 16.20 uur
​- aankomst ter hoogte Kristus-Koningplein om 17.45 uur

Het parcours en mobiliteitsinformatie is te vinden op www.ekeren.be > Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren.

Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 


 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren