Skip to Content

Ekeren viert 101ste verjaardag Joanna Van Dorst

14 | 06 | 2023

Op 16 juni zet het districtsbestuur van Ekeren de 101-jarige Joanna Van Dorst in de bloemetjes met een huisbezoek van districtsburgemeester Koen Palinckx.

Joanna, of Jeanne, Van Dorst bracht haar jeugd door in een gezin met acht kinderen, zonder enige rijkdom maar wel met veel hard werk. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog huwde ze met Gustaaf (Staf) Van Cleempoel. Het echtpaar verhuisde naar Ekeren en verwelkomde daar hun zoon Alfons. Na het overlijden van Staf verhuisden Jeanne en zoon naar de blokken van de wijk Rozemaai.

De pers is van harte welkom tijdens het bezoek aan Joanna Van Dorst op donderdag 16 juni om 14 uur in Hof De Beuken, eetzaal Het Hoogland, Geestenspoor 73 , 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren