Skip to Content
Ekeren valt in de prijzen in Openbaargroen- Awards

Ekeren valt in de prijzen in Openbaargroen- Awards

12 | 04 | 2022

Het district Ekeren viel ook dit jaar in de prijzen op de jaarlijkse Openbaargroen-awards, die de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) uitreikt aan lokale besturen voor de beste groenrealisaties. Steden en gemeenten kunnen een award of een label winnen voor groenprojecten en voor bloemen- en bijenvriendelijke initiatieven. Ekeren ontving in totaal 4 awards.

In de categorie begraafplaatsen werd het urnenlandschap De Heide op de historische begraafplaats tweede laureaat. Dit natuurlijke heidelandschap van 1.600 m² is een nieuwe gedenkplaats met plek voor bio-afbreekbare urnen. De heide zorgt ook voor meer biodiversiteit en vormt zo een voedselrijke plek voor insecten en vlinders.

De 'Rozentuin' in het Veltwijckpark werd vijfde laureaat in de categorie thematuin. De oude rozentuin werd omgevormd tot een bloementuin. In tegenstelling tot rozen is deze samenstelling onderhoudsvriendelijker, bijenvriendelijk, ecologischer én dus milieuvriendelijk met zorg voor mens en milieu. De bloementuin is zeer divers in vormen en blijft het hele jaar aantrekkelijk. In de lente bloeien de bloembollen en daarna ontluiken de zomerbloemen. De late bloeiers tonen zich in de herfst en hun mooie bladverkleuringen zorgen tot slot voor een mooi winterbeeld.

Verder ontving het district ook een award voor bijenvriendelijke gemeente en voor de aanplanting van openbare bloemrijke beplantingen in het straatbeeld.

Fabienne Van Damme districtsschepen bevoegd voor jeugd, groen en parken, begraafplaatsen, volkstuinen en stadslandbouw, diversiteit, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren