Ekeren ontsteekt feestelijk nieuwe verlichting Sint-Lambertuskerk

Ekeren ontsteekt feestelijk nieuwe verlichting Sint-Lambertuskerk

16 | 01 | 2024

Het district liet energiezuinige accentverlichting installeren op de Sint-Lambertuskerk. De inhuldiging ervan vindt plaats op zaterdag 20 januari.

De eerste fase (toren en zijgevels) werd in 2019 reeds gerealiseerd. Nu het dak van de kerk onder handen werd genomen, kon ook fase 2 gerealiseerd worden. Het districtsbestuur steekt deze nieuwe verlichting graag feestelijk aan. Wie langskomt, wordt getrakteerd op prachtige klanken van Caljenté (C-koren) en een mobiele beiaard en kan genieten van wat lekkers.

Praktisch

  • zaterdag 20 januari 2024
  • van 18.15 tot 20.30 uur
  • Sint-Lambertuskerk, Frans Harrewijnlaan 1
  • gratis
  • Opgelet: De inhuldiging vindt buiten plaats.

Ook de pers is van harte welkom op de inhuldiging van de verlichting van de Sint-Lambertuskerk op zaterdag 20 januari 2024 van 18.15 tot 20.30 uur, Frans Harrewijnlaan 1, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren