Ekeren maakt winnaar Akerprijs bekend

Ekeren maakt winnaar Akerprijs bekend

18 | 10 | 2023

Wie een bijzondere verdienste leverde aan het district, wordt in de bloemetjes gezet. In augustus en september kon iedere Ekerenaar iemand die in aanmerking kwam nomineren. De jury overliep alle inzendingen en koos een winnaar. Deze persoon of vereniging krijgt de eretitel 'Akerprijs' toegekend en ontvangt o.a. een prachtige schaal naar een samenwerking van architect Jo Van Bouwel en beeldend kunstenares Margot Thyssen en een oorkonde ontworpen door Ivo Van Damme.

Het district huldigt met de Akerprijs Ekerse personen of verenigingen die een bijzondere prestatie op cultureel, sportief, artistiek, sociaal, economisch vlak leverden. De naam van de prijs verwijst naar de akers of bierbrouwketels, te vinden op het wapenschild van Ekeren, en legt de link met de Ekerse bijnaam: bierpruvers.

Ook de pers is van harte welkom op de uitreiking van de Akerprijs op donderdag 26 oktober 2023 om 20 uur in de trouwzaal van kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren