Skip to Content
Ekeren herdenkt Lancastercrash

Ekeren herdenkt Lancastercrash

10 | 06 | 2022

Midden juni is het 79 jaar geleden dat een Duitse nachtjager een Britse Lancaster bommenwerper neerhaalde boven Ekeren. De zeven Engelse bemanningsleden Albert Victor Crawford (pilot), lieutenant Arthur Ernest Davey (navigator), Joseph Brown McHendry (weapon operator/air gunner), William George Reed (air bomber), Leslie Toal (flight engineer), Charles Joseph Buckle (air gunner) en Kenneth Ivor Bowerman (air gunner)verloren daarbij het leven.

Het districtsbestuur legt ter nagedachtenis bloemen aan het Lancastermonument.

Ook de pers is van harte welkom op woensdag 15 juni om 9 uur aan het Lancaster-monument op de hoek van het Laar met de Wielseweg, 2180 Ekeren.

programma

  • 'Te Velde’ door klaroenblazer 
  • bloemenhulde (neerleggen kransen)
  • woord districtsburgmeester Koen Palinckx
  • 'Last Post' door klaroenblazer

Monument van de maand
Het Lancastermonument is monument van de maand op antwerpenherdenkt.be.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren