Skip to Content
Ekeren herdenkt bevrijding op 1 oktober

Ekeren herdenkt bevrijding op 1 oktober

25 | 09 | 2023

Op 4 oktober 1944 werd Ekeren bevrijd door het Essex Scottish regiment van de 2nd Canadian Infantry Division.

Het districtsbestuur en een delegatie uit de Duitse zustergemeente Andernach herdenken deze gebeurtenis op 1 oktober met een bloemenhulde, begeleid door een klaroenblazer en de Clan Hay Pipe Band aan het monument op het Canadezenplein.

Ook de pers is van harte welkom op zondag 1 oktober 2023 om 11.15 uur aan het Canadezenplein te 2180 Ekeren, in aanwezigheid van een delegatie uit de Duitse zustergemeente Andernach. Aansluitend volgt een receptie in de trouwzaal van kasteel Veltwijck.

Expo Hagelkruispark
Van 30 september t.e.m. 23 oktober loopt er in het Hagelkruispark een expo over de bevrijding van Ekeren. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de plaatselijke bevrijding in woord en beeld. Ook persoonlijke verhalen van boeiende mensen uit Ekeren komen aan bod.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren