Skip to Content
Ekeren brengt inwoners opnieuw samen tijdens Lentepoets

Ekeren brengt inwoners opnieuw samen tijdens Lentepoets

8 | 03 | 2024

Op zaterdag 27 april organiseert het district Ekeren zijn Lentepoets! Ekerenaars kunnen inschrijven om samen de handen uit de mouwen te steken en hun straat te laten blinken.

De Lentepoets is een schoonmaakactie waarbij minstens 8 buren samen op een voormiddag de stoep, vensterbanken en het straatmeubilair poetsen. Wie zijn buren warm wil maken, kan via deze link een flyer downloaden.

Na afloop krijgen de deelnemers per straat een heerlijke broodjesmaaltijd aangeboden om samen met de buren te genieten van een propere buurt. Er kan eveneens gekozen worden voor financiële ondersteuning bij de aankoop van bloemen of planten voor de straat.

praktisch

De vorige editie van de Ekerse Lentepoets was een groot succes. Maar liefst 297 gezinnen verspreid over het district namen deel.

Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren