Skip to Content

Eerste beweegbank voor senioren in Antwerpen staat in district Ekeren

13 | 07 | 2022

In de tuin van Ekers dienstencentrum De Nobele Donk staat de eerste beweegbank voor senioren in Antwerpen. Deze zitbank voor meerdere personen biedt meervoudige fitnessfuncties en komt er op vraag van de seniorenraad. Ideaal voor wie meer beweging kan gebruiken. De bank wordt op 18 juli officieel in gebruik gesteld.

Voor senioren is de beweegbank dé manier om op een laagdrempelige manier meer te bewegen, hun conditie te onderhouden of voor meer evenwicht te zorgen. De beweegbank staat op een locatie waarbij zowel thuiswonende senioren als rusthuisbewoners zich makkelijk naar de bank kunnen verplaatsen.

Ook de pers is van harte welkom op het inhuldiging van de beweegbank op maandag 18 juli om 14 uur in dienstencentrum De Nobele Donk, Prinshoeveweg 21, 2180 Ekeren. Achteraf wordt er een hapje en een drankje voorzien door het Zorgbedrijf.

De beweegbank is een realisatie van het district Ekeren in samenwerking met het Zorgbedrijf.

Annemie Plompen districtsschepen bevoegd voor senioren, sport, Dorpsmakers, wijkwerking en dierenwelzijn, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren