District ontvangt collectie Verbist

16 | 04 | 2023

Maria Verbist bewaarde bijna 90 jaar lang een waardevolle schat aan informatie: het volledig nog vooroorlogs archief van de Bond der Bakkersbazen van Ekeren en omliggende gemeenten maar ook een aantal ambachtelijke voorwerpen zoals overpalen, een grote houten trog (gebruikt door de Canadezen tijdens de Bevrijding) en een unieke, prachtige zijden vlag van de bond.

De familie van Maria Verbist besliste na haar overlijden eind 2021 om het precieus bewaarde archief aan het district Ekeren over te dragen zodat het nooit verloren kan gaan.

Ook de pers is van harte welkom tijdens de overdracht van het archief van Maria Verbist op dinsdag 18 april 2023 om 16 uur in de trouwzaal van kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren

 

Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren