Skip to Content
District herdenkt Lancastercrash

District herdenkt Lancastercrash

10 | 06 | 2024

Op 15 juni 1943, rond half 2 's nachts, haalde een Duitse nachtjager boven Ekeren een Briste Lancaster bommenwerper neer. Het toestel stortte neer op het Laar, ter hoogte van hoeve Lathouwers. Op zaterdag 15 juni herdenkt het district Ekeren deze crash.

programma

14 uur

  • start herdenking met muzikale intro door The French Captain

14.30 uur

  • officiële toespraken en bloemenhulde aan het monument Lancaster

15 uur

  • receptie

Ook de pers is van harte welkom op de herdenking van de Lancastercrash op zaterdag 15 juni om 14 uur op de hoek van Laar en Wielseweg, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren