District herdenkt Lancastercrash

District herdenkt Lancastercrash

13 | 06 | 2023

Op 15 juni 1943, rond half 2 's nachts, haalde een Duitse nachtjager boven Ekeren een Briste Lancaster bommenwerper neer. Het toestel stortte neer op het Laar, ter hoogte van hoeve Lathouwers. Op zaterdag 17 juni herdenkt het district Ekeren deze crash.

80 jaar na de feiten ontmoeten de familieleden van de Britse én de Duitse bemanning elkaar voor de eerste keer. Een prachtig symbool van verzoening en samenwerking in Europa.

programma

14 uur

  • ontvangst

15 uur

  • start herdenking met muziek van de Koninklijke Muziekkapel van de Antwerpse Politie en André Lafere (Irvin Squadron)
  • officiële toespraken
  • bloemenhulde aan het monument Lancaster

15.45 uur

  • receptie in Britse stijl aan het monument Lancaster

Als eerbetoon vliegen SV4 vliegtuigen over.

Ook de pers is van harte welkom op de herdenking van de Lancastercrash op zaterdag 17 juni om 14 uur op de hoek van Laar en Wielseweg, 2180 Ekeren in aanwezigheid van de familieleden van de Britse en de Duitse bemanning.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren