District Ekeren pakt 80 jaar bevrijding groots aan

District Ekeren pakt 80 jaar bevrijding groots aan

27 | 06 | 2024

Op 4 oktober 1944 is het 80 jaar geleden dat Ekeren werd bevrijd door het Essex Scottish regiment van de 2nd Canadian Infantry Division. Het Ekerse districtsbestuur zet deze historische gebeurtenis op 5 oktober in de kijker met een uitgebreid programma en een nieuw herdenkingsmonument. Speciaal voor deze gelegenheid komen vier Canadese families van de slachtoffers naar Ekeren om de inslag van de V-bom mee te herdenken.

Het district stelt het programma van 5 oktober 2024 alsook de plannen voor het nieuwe herdenkingsmonument graag voor tijdens een persmoment.

De pers is daarom van harte welkom op vrijdag 28 juni om 14.30 uur in Cultuurhuis Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren