Skip to Content
District Ekeren maakt winnaar Akerprijs bekend

District Ekeren maakt winnaar Akerprijs bekend

Na 15 jaar reikt het Ekerse districtsbestuur opnieuw een Akerprijs uit. Wie een bijzondere verdienste leverde aan het district, wordt dusin de bloemetjes gezet. De jury overliep alle nominaties en koos een winnaar. Deze persoon of vereniging krijgt de eretitel 'Akerprijs' toegekend en ontvangt o.a. een prachtige schaal.

Ook de pers is van harte welkom op de uitreiking van de Akerprijs op donderdag 28 oktober om 20 uur in het Ekers Hof, Akerzaal, Groot Hagelkruis 6, 2180 Ekeren.

Tussen 1986 en 2006 werd de tweejaarlijkse Akerprijs reeds uitgereikt. Het district huldigede hiermee Ekerse personen of verenigingen die bijzondere prestatie op cultureel, sportief, artistiek, sociaal, economisch vlak hadden geleverd. De naam van de prijs verwijst naar de akers of bierbrouwketels, te vinden op het wapenschild van Ekeren, en legt ook de link met de Ekerse bijnaam: bierpruvers.

De trofee is ondertussen geen bronzen beeldje van de bierpruver meer maar een designschaal van de hand van architect Jo Van Bouwel. Het district schreef vorig jaar een oproep uit voor het ontwerp van de nieuwe trofee. Na beraad van de jury viel de keuze op het ontwerp van Van Bouwel dat ook een gebruiksvoorwerp inhoudt.

 

Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren
Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren