Skip to Content

Buitenspeeldag op 20 april

Op woensdag 20 april vindt de vijftiende Buitenspeeldag plaats: een dag voor alle kinderen om buiten te gaan ravotten. Tijdens deze themadag zenden de kinderkanalen op televisie niets uit, en aan de scholen wordt gevraagd om geen huiswerk te geven. In Antwerpen valt heel wat te beleven.

Voor de Buitenspeeldag organiseren alle Antwerpse districten tal van activiteiten. Die zijn gratis en inschrijven is niet nodig. Iedereen is gewoon welkom 's middags na schooltijd op de locatie(s) naar keuze. Alles eindigt om 17.00 uur.

Antwerpen

In district Antwerpen is er iets te beleven op zeven verschillende locaties:

 • Agorapark (2030)
 • Sint-Andriesplaats (2000)
 • Kielpark (2020)
 • Stuivenbergplein (2060)
 • Dageraadplaats (2018)
 • Koning Albertpark (2018)
 • Speelterrein Emiel Verhaerenlaan (Bloementuin) (2050)

Districtspartners voorzien overal een gevarieerd sport- en spelaanbod met onder andere springkastelen, kampen bouwen, trampolinespringen, fietsparcours en pannavelden. Op de Dageraadplaats strijkt een groot sportdorp neer waar kinderen kunnen kennismaken met verschillende sporten.

Verantwoordelijke: Tom Van den Borne, districtsschepen voor o.a. jeugd
Perscontact: communicatie.districtantwerpen@antwerpen.be ​

Berchem

In Berchem veranderen Het Prieel (Ter Nieuwerbrugge) en De Villegaspark (Uitbreidingstraat) voor één dag in een groot sport- en speelparadijs. Alle lokale jeugdpartners slaan de handen in elkaar om er een aanbod te voorzien. In beide parken zal een mechanische rodeostier staan, een attractie die gekozen werd door de leden van de kinderdistrictsraad.

Verder kunnen kinderen pannavoetballen, de circusartiest uithangen, racen op het hindernis- of BMX-parcours, een initiatie ropeskipping volgen, trampolinespringen, een hennatattoo laten zetten en nog veel meer.

Verantwoordelijke: Kris Gysels, districtsschepen voor o.a. jeugd
Perscontact: hans.debakker@antwerpen.be

Berendrecht – Zandvliet - Lillo

In Berendrecht bouwt het district een speelparadijs op het speelterrein aan de Heiblokken.

Het kleuterdorp heeft verschillende grote springkastelen, een speelpiste van 15 meter en een disco-kasteel. Voor de grotere kinderen zijn er workshops, een lasershoot-arena, een avonturenbaan van 20 meter en supertrampolines. De ‘Via Ferrata’ is een echt spektakel. Beklim de toren en kies tussen de deathride of de vrije val. Voor de (groot)ouders en oudere broers en zussen is er een gezellig terras.

Verantwoordelijke: Pascale De Langhe, districtsschepen voor o.a. jeugd
​Perscontact:
liesbeth.sleymer@antwerpen.be

Borgerhout

In Borgerhout kan je je op 4 locaties uitleven en dat dankzij een samenwerking tussen Samen op Straat, KRAS, JES & de Jeugddienst: 

 • Terloplein; 
 • Krugerplein; 
 • Luitenant Naeyaertplein; 
 • Te Boelaerpark. 

Verantwoordelijke: Omar Al Jattari, districtsschepen voor jeugd
​Perscontact:
kelly.moons@antwerpen.be

Deurne

Op verschillende locaties in Deurne zijn er activiteiten voorzien: van een stoere skateboardinitiatie tot een rustige voorleessessie of een creatieve workshop. Er is voor elk kind wat wils.

 • In Park Groot Schijn tonen kinderen hun skatetricks of leren ze skateboarden tijdens een initiatie skateboarden in het skatepark. Op de sportvelden is er ook een initiatie korfbal van de Deurnse korfbalclub Riviera.
 • Op het speelplein Tweemontstraat zijn er verschillende speel- en sportactiviteiten en creatieve workshops voor kinderen en tieners.
 • In de Boshovestraat maken kinderen een straatkunstwerk en ontwerpen ze affiches geïnspireerd door de kleurrijke gevel van Academie Deurne.
 • Op het Arenaplein zijn er verschillende sportinitiaties zoals dans, korfbal, panna en kickboks.
 • In bib Arena genieten de allerkleinsten van verhalen in het leesnest en creatievelingen nemen deel aan de workshop van ‘Wilde Raven’.
 • Op de Lakborslei is er een heus fietsparcours, een springkasteel, grime en verschillende leuke speel- en sportactiviteiten.
 • In basisschool De Linde (Van Steenlandstraat 15) is er een Vlaamse kermis, een grimestand, een evenwichtsparcours en een springkasteel.
 • Met de app iziTravel ontdekken kinderen op 10 verschillende speelterreinen de Deurnse superhelden. Ze voeren samen met hen leuke, sportieve opdrachten uit.  Meer info over deze superheldentocht staat op www.deurne.be/superhelden.

Verantwoordelijke: Elke Brydenbach, districtsschepen voor o.a. jeugd
Perscontact: koen.govaerts@antwerpen.be

Ekeren

In Ekeren vindt de buitenspeeldag plaats in het Veltwijckpark. Er zijn tal van activiteiten voorzien zoals knutselen, springkastelen, een hoogteparcours, reuzenspelen, een voorleeshoekje, spelletjes en nog veel meer.

Verantwoordelijke: Fabienne Van Damme, districtsschepen voor o.a. jeugd
Perscontact: kelly.stark@antwerpen.be

Hoboken

Met de buitenspeeldag komt het grootste springkussen-festival -the Big Bounce- naar Hoboken. Het Sorghvliedtpark wordt gevuld met meer dan 20 attracties voor groot en klein. Er is ook een chill- en partyzone met games, photobooths, podia met dj's en veel meer. Verder is er een verenigingendorp waar je kan kennismaken met het aanbod van de jeugd- en sportverenigingen uit Hoboken.

Verantwoordelijke: Kathelijne Toen, districtsburgemeester en bevoegd voor o.a. jeugd
Perscontact: kim.nolf@antwerpen.be

Merksem

De jeugddienst van Merksem gaat samen met allerlei districtspartners naar de pleintjes, speeltuinen en parken: Bouckenborghpark, speeltuin Leiebos, Kroonplein, Lange Bremstraat, Runctvoortpark, Gemeentepark, Distelhoek, Kwadeveldenplein, Kastanjeboomplein, Burgemeester Jozef Nolfplein, Duvelsplein en het plein voor bib Park.

Iedere partner zorgt voor stimulerende buitenspelletjes voor kinderen groot en klein. De nadruk ligt op 'basic' buitenspelen om kinderen te stimuleren om meer buiten te spelen en te ravotten.

Verantwoordelijke: Sonja De Meyer, districtsschepen bevoegd voor o.a. jeugd
Perscontact: griet.gabriels@antwerpen.be

Wilrijk

In Wilrijk gaat de Buitenspeeldag door in het Steytelinckpark en volgend aanbod wordt voorzien:

 • Creaworkshops: Knikkerzakje ontwerpen en Pimp je freesbee
 • Springkastelenzone
 • Death Ride
 • Survivalparcours
 • Spelzone met buitenspeelgoed van de uitleendienst
 • Reuzenballenbad
 • Speleobox
 • Brandweer komt met brandweerwagen

Verantwoordelijke: Hans Ides, districtsschepen bevoegd voor o.a. jeugd
Perscontact: joost.claessens@antwerpen.be

Buitenspeelplekken

Wie nog verder op zoek is naar leuke plekken om buiten te spelen in Antwerpen, vindt een handig overzicht op www.antwerpen.be/buitenspelen.

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren