Skip to Content
Bruine kriekpeer keert terug naar Ekerse roots

Bruine kriekpeer keert terug naar Ekerse roots

31 | 03 | 2022

De bruine kriekpeer, het perenras dat de Schoonbroekse Karel Finet ontwikkelde, keert terug naar Ekeren.

Deze sappige, zoetzure zomerpeer was tot voor kort enkel nog in Oost-Vlaanderen terug te vinden. Het district Ekeren geeft het ras daarom een nieuwe kans op zijn geboortegrond in Schoonbroek en plant er 5 exemplaren.

De pers is van harte welkom op het aanplanten van de bruine kriekpeer op dinsdag 5 april om 15.30 uur aan het basketpleintje op Schoonbroek ter hoogte huisnummer 226, 2180 Ekeren. Respecteer tijdens het persmoment de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Fabienne Van Damme districtsschepen bevoegd voor jeugd, groen en parken, begraafplaatsen, volkstuinen en stadslandbouw, diversiteit, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren