Boekvoorstelling en feest voor 150ste verjaardag Hof De Bist

Boekvoorstelling en feest voor 150ste verjaardag Hof De Bist

16 | 06 | 2023

Hof De Bist blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt het district het boek 'De vele gezichten van Hof De Bist, van adellijk kasteeldomein tot openbaar park en cultuurcentrum' uit. De voorstelling hiervan vindt plaats op 22 juni.

In 'De vele gezichten van Hof De Bist, van adellijk kasteeldomein tot openbaar park en cultuurcentrum' vertelt auteur Matthias Van Milders de geschiedenis van het anderhalve eeuw oude parkdomein aan de hand van verhalen en anekdotes, impressies en gebeurtenissen.

Ook de pers is van harte welkom op de boekvoorstelling op donderdag 22 juni 2023 om 19 uur in kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren. Graag bevestiging van uw aanwezigheid via communicatie.ekeren@antwerpen.be.

Belle époquefeest
Om de 150ste verjaardag helemaal in de verf te zetten vindt op zaterdag 24 juni een groots belle époquefeest plaats. Tussen 14 en 20 uur is iedereen welkom in het kasteel en het park voor een feest in de sfeer van toen.

Na de boekvoorstelling licht het bestuur graag het programma van deze festiviteiten toe.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren