Skip to Content
Bierpruverfeesten doen Kristus-Koningplein bruisen

Bierpruverfeesten doen Kristus-Koningplein bruisen

7 | 09 | 2022

Op zondag 11 september kunnen bierliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen tijdens de Bierpruverfeesten. Verschillende brouwers stellen meer dan 50 speciaalbieren voor op het Kristus-Koningplein.

Van 13 tot 19 uur kunnen bezoekers er speciaalbieren komen proeven. Het startschot wordt zoals gewoonlijk gegeven met de aankleding van de Bierpruver. Deze keer krijgt het standbeeld door meter Mia een outfit van Ju-jitsuclub Zanshin aangemeten. Verder spelen Labore et Constantia en Bigband Ekeren-Brasschaat de pannen van het dak. Het stadsorkest uit Andernach zorgt voor een fijn intermezzo en coverband Frituur Paula sluit met veel ambiance af. Alle info en de bierfolder is te vinden op www.ekeren.be.

De pers is van harte welkom bij de start van de Bierpruverfeesten en de aankleding van de Bierpruver op zondag 11 september om 13 uur op het Kristus-Koningplein.

De Bierpruver staat symbool voor de Bierpruvers, de bijnaam van de Ekerenaars. Zij kregen deze naam vanwege de vele bierbrouwerijen die zich vroeger op het grondgebied van Ekeren bevonden.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren