Geannuleerd | BBMF Lancaster brengt eerbetoon aan in WO II gesneuvelde bemanning te Ekeren

Geannuleerd | BBMF Lancaster brengt eerbetoon aan in WO II gesneuvelde bemanning te Ekeren

3 | 05 | 2023

De vlucht van de BBMF Lancaster over Ekeren werd geannuleerd door technische problemen met het toestel.

Op donderdagmiddag 4 mei vliegt een BBMF Lancaster over Ekeren. Het vliegtuig is één van de enige twee vliegwaardige Lancasters die nog bestaan en speelde een belangrijke rol in de bevrijding van o.a. België.

De Battle of Britain Memorial Flight organiseert deze vlucht als herdenking voor de bevrijding van zowel België als Nederland. Het is een eerbetoon van de Royal Air Force aan de crew van Lancaster ED810 waarvan de voltallige bemanning 80 jaar geleden sneuvelde te Ekeren. (15 juni 1943)

Het overvliegen van de BBMF Lancaster gebeurt om 12.58 uur lokale tijd.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

 

 

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren