Skip to Content
Achille

Achille

Lezing ter ere van de Vlaamse Feestdag

1 | 07 | 2024

Ter ere van de Vlaamse Feestdag brengt Luckas Vander Taelen op 8 juli om 20 uur zijn gratis lezing 'Achille'. Hij vertelt over zijn boek dat gebaseerd is op de brieven die zijn grootvader schreef tijdens de vier jaren van de Eerste Wereldoorlog. De auteur vermengt dit met zijn eigen beleving van de Westhoek, hoe hij de dorpen en het landschap doorkruist waar zijn opa vreselijke jaren heeft meegemaakt.

Wie er graag bij wil zijn, kan een gratis ticket reserveren via www.hofdebist.be.

Ook de pers is van harte welkom op maandag 8 juli om 20 uur in Cultuurhuis Hof De Bist, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren.

De zondag voordien barst het feest los op het Kristus-Koningplein. In afwachting van de aankomst van de renners en rensters van de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren kunnen liefhebbers de koers op het groot scherm volgen terwijl ze genieten van een hapje en een drankje tijdens Vlaanderen Feest. Vlaamse namen vermaken hen met muziek van eigen bodem. Op het podium staan Reginald & De Bosbeesten, 4TACT en De Vlaamse Jukebox.

Meer informatie over de programmatie van Vlaanderen Feest en de Twee Districtenpijl Deurne-Ekeren is te vinden op www.ekeren.be en op www.argentaclassic.be.

Koen Palinckx districtsburgemeester en bevoegd voor publiek domein, feestelijkheden en plechtigheden, burgerlijke stand en decentralisatie, district Ekeren
Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren

 

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren