Skip to Content
Aangepast programma WinterWakker verwarmt Ekerenaars tijdens eindejaarsperiode

Aangepast programma WinterWakker verwarmt Ekerenaars tijdens eindejaarsperiode

Door de verstrengde coronamaatregelen is het district Ekeren genoodzaakt het programma van WinterWakker bij te sturen. Enkele activiteiten zijn jammer genoeg afgelast. Maar onder het motto 'verspreid warmte, niet het virus' kan een groot deel van de geplande activiteiten op een veilige manier georganiseerd worden.

Gezien het stijgende aantal besmettingen en de verstrengde maatregelen besliste het districtsbestuur met spijt in het hart, maar solidair met het zorgpersoneel, de stad en de buurdistricten, om de kerstmarkt op 11 december te annuleren. Op diezelfde dag kunnen ook de optredens van de C-Koren, Circusdrome en WINTERWAK@TAQUE niet doorgaan.

Wel is er ook positief nieuws: alle andere activiteiten van WinterWakker kunnen wel plaatsvinden. Hieronder vindt de pers een opsomming:

 • WINTERWAKKER | PASSA IL TEMPO
  Magisch vuurtheater door Sprookjes Enzo
  - donderdag 9 december om 20 uur | Kristus-Koningplein
  ​- Covid Safe Ticket scan en mondmasker verplicht vanaf 10 jaar
  ​- zittend publiek (staand mag als de afstand van 1,5 gegarandeerd wordt)
  ​- gratis toegang, reservatie niet verplicht
 • RADIO OORWOOD
  ​Kinderconcert voor grote en kleine kinderen
  ​- zaterdag 11 december om 14 uur | Akerzaal
  ​- Covid Safe Ticket scan en mondmasker verplicht vanaf 10 jaar
  ​- zittend publiek
 • THE COVRETTES
  Sfeervolle 50's swing
  ​- zaterdag 11 december tussen 16 en 18 uur | Akerzaal
  ​- Covid Safe Ticket scan en mondmasker verplicht vanaf 10 jaar bij niet neerzitten
  ​- caféopstelling (tafels van 6 of per gezin)
 • MARSMANNEN MET HONGER
  ​Buitenaards leuke liedjes
  ​- zaterdag 11 december tussen 13 en 18 uur | OLV Lourdesinstituut
  ​- Covid Safe Ticket scan en mondmasker verplicht vanaf 10 jaar
  ​- zittend publiek
 • OUD LAND
  Theaterwandeling door de Brokkenmakers
  ​- zaterdag 11 en zondag 12 december om 14 uur | Oude Landen (samenkomst aan kasteel Veltwijck)

Naast het vertrouwde WinterWakker zijn er ook dit jaar winteractiviteiten van 252 cc, bib Driehoek en de vele Ekerse verenigingen. Het district bundelde alles in de campagne Winter in Ekeren. De brochure hiervan viel ondertussen bij elke Ekerenaar in de brievenbus. Via de verenigingen vernemen we dat er nog o.a. concerten worden afgelast. Het is dus aanbevolen de evenementen en activiteiten online te checken voor (eventuele) wijzigingen door covid op ekeren.be, 252cc.be of uitinvlaanderen.be.

Kelly Stark communicatieverantwoordelijke, district Ekeren
Marc Elseviers districtsschepen bevoegd voor cultuur en erfgoed, mobiliteit, lokale economie en toerisme, district Ekeren

 

Over District Ekeren

Ekeren is één van de groenste districten van de stad Antwerpen. De districtsadministratie bevindt zich in het poortgebouw van kasteel Veltwijck. In het kasteel zelf vinden o.a. huwelijken plaats en heeft het Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders zijn stek. Iets verderop biedt Villa Geniets onderdak aan het stadsloket. De jeugddienst is gelokaliseerd in Jeugdcentrum 't Velt en het cultuurcentrum (252 cc) vind je terug in het prachtige kasteel Hof De Bist. Bibliotheek Driehoek staat dan weer garant voor een zeer uitgebreide collectie en een breed programma aan activiteiten, terug te vinden in een architecturaal knap gebouw.

In deze newsroom vind je de persberichten die district Ekeren uitstuurt en eventueel enkele foto's. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Ekeren te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat door ons vermeld werd bij de foto.    

Op www.ekeren.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, Dorpsmakers, ...).

Volg het district Ekeren ook op sociale media: Facebookpagina district Ekeren en Twitter.

District Ekeren
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren